Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor

KUNMİNG, 21 Aralık (Xinhua) Asya fili gözlemcisi Diao Faxing, kış mevsiminde ormanda yiyecek kaynaklarının yetersiz olması nedeniyle fil sürülerinin köylerde ekili mısırlar hasat edildikçe yavrularıyla birlikte yemek için buraya geldiğini söyledi. Diao, "Her gün yemek yemenin dışında bir şey yapmıyorlar" dedi. İlçenin yaban hayatı koruma istasyonu başkanı Yang Song'a göre ilçede toplanan 39 fil iki ayrı topluluğa mensup. Filler, Kangping kasabası ile Zhengdong kasabası yakınlarında gruplar halinde toplandılar ve gündüzleri ekili arazilerde yiyecek aramaya başladılar, bu da köylülerin tarımsal tesislerinin ve ürünlerinin zarar görmesine neden oldu.

Yang, "Bu hayvanlara yiyecek vererek dağlara geri dönmelerini sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Yerel yetkililer, insanların ve fillerin güvenliğini sağlamak amacıyla izleme, erken uyarı, trafik kontrolü ve yol üzerine barikatlar kurmak gibi önlemler aldı. Yağmur ormanlarının önde gelen türlerinden olan vahşi Asya filleri Çin'de A-düzeyinde devlet koruması altında bulunuyor. Daha sıkı çevre ve yaban hayatı koruma gayretleri sayesinde, çoğunluğu Yunnan çevresinde olmak üzere vahşi Asya fillerinin ülkedeki toplam nüfusları yaklaşık 300'e ulaştı.

Editör: İRFAN KARSLI