Bilim ve teknoloji

Çin'in yazılım sektörü yılın ilk yarısında güçlü gelir ve kar artışı kaydetti

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı'nın (MIIT) verilerine göre, sektördeki birleşik yazılım gelirleri ilk altı ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,2 artışl...

Abone Ol

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı'nın (MIIT) verilerine göre, sektördeki birleşik yazılım gelirleri ilk altı ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,2 artışla 4,42 trilyon yuan (yaklaşık 683,68 milyar ABD doları) olarak gerçekleşti. MIIT'ye göre, sektördeki şirketler, Ocak-Haziran döneminde bir önceki yıla göre yüzde 13,6'lık artışla yaklaşık 500 milyar yuan kar elde etti. Büyüme oranının ise 2020'nin aynı döneminde tabanda yaşanan artış nedeniyle ilk üç aydaki seviyeden yüzde 12,3 puan düştüğü belirtildi.

Yazılım sektörünün ihracatı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,2 artarak 24 milyar ABD doları oldu. İhracattaki büyüme ise ilk beş ayın rakamlarından biraz daha arttı. Özellikle bilgi teknolojisi hizmetleri hızlı büyümesini sürdürürken, Ocak-Haziran döneminde e-ticaret platformu teknoloji hizmetleri ve entegre devre tasarımından elde edilen gelir, sırasıyla yüzde 32,4 ve yüzde 24,1 oranlarında artış gösterdi.