Bilim ve teknoloji

Çin'in yazılım sektörü, Ocak-Ağustos döneminde istikrarlı bir gelir artışı kaydetti

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı'na göre, sektörün yazılım gelirleri, yılın ilk sekiz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,8 artarak 5,97 trilyon yuana...

Abone Ol

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı'na göre, sektörün yazılım gelirleri, yılın ilk sekiz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,8 artarak 5,97 trilyon yuana (yaklaşık 924 milyar ABD doları) ulaştı. Özellikle bilişim teknolojisi hizmetleri, yılın ilk sekiz ayında hızlı bir büyüme kaydederken, bu sektörün geliri bir yıl öncesine göre yüzde 23,9 arttı. Bu rakam, yazılım sektörünün ortalama seviyesinden 3,1 puan yüksek.

Endüstriyel yazılım ürünlerinden elde edilen gelir aynı dönemde, üreticilerin dijital dönüşümünün yarattığı talebin artması sayesinde, bir önceki yıla göre yüzde 17 artarak 146,6 milyar yuan seviyesine yükseldi. Bu sektördeki şirketler, Ocak ile Ağustos ayları arasındaki birleşik karda daha yavaş artış kaydetti. Sektörün karı, yılın ilk yedi ayında kaydedilenden 3 puan daha düşük bir büyüme oranı ile, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 artarak 666,6 milyar yuana ulaştı. Bakanlığın verileri, Çin'in yazılım ihracatının, yılın ilk sekiz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,9 artarak 33,2 milyar ABD doları olarak gerçekleştiğini gösterdi.