Bilim ve teknoloji

Çin'in Xinjiang bölgesindeki fototermal güç santrali, türünün ilk örneği

Çin'in eyalet seviyesindeki bölgeleri arasında en büyük araziye sahip olan Xinjiang, sınırlı yağışa rağmen kuvvetli güneş ışığı ve rüzgar alan geniş Gobi çöllerine ev sahipliğ...

Abone Ol

Çin'in eyalet seviyesindeki bölgeleri arasında en büyük araziye sahip olan Xinjiang, sınırlı yağışa rağmen kuvvetli güneş ışığı ve rüzgar alan geniş Gobi çöllerine ev sahipliği yapıyor. Çin'in batı ucundaki bu bölge, doğal kaynaklarını daha yeşil bir gelecek için enerjiye dönüştürerek ülkenin yeni enerji hamlesinde öncü rol üstlendi.

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Hami kentinin Naomaohu kasabasında yer alan bir fototermal güç santralindeki heliostat aynalar görülüyor, 22 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Gao Han/Xinhua)
Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Hami kentinin Naomaohu kasabasında yer alan bir fototermal güç santrali görülüyor, 22 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Gao Han/Xinhua)
Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Hami kentinin Naomaohu kasabasında yer alan bir fototermal güç santralindeki heliostat aynalar görülüyor, 22 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Gao Han/Xinhua)
Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Hami kentinin Naomaohu kasabasında yer alan bir fototermal güç santrali görülüyor, 22 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Gao Han/Xinhua)
Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Hami kentinde yer alan bir fototermal güç santralindeki kontrol odasında çalışan personel, 22 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Gao Han/Xinhua)