Sağlık

Çin'in Xi'an kentinde Kovid-19 vaka artışı nedeniyle 26 kişiye ceza verildi

Xİ'AN, 24 Aralık (Xinhua) Xi'an'da bulunan dört Komünist Partisi taban teşkilatı ile çalışma birimleri de bu ayın başlarında yurtdışı kaynaklı Kovid-19 vakalarının bildirilme...

Abone Ol

Xİ'AN, 24 Aralık (Xinhua) Xi'an'da bulunan dört Komünist Partisi taban teşkilatı ile çalışma birimleri de bu ayın başlarında yurtdışı kaynaklı Kovid-19 vakalarının bildirilmesinden bu yana salgına karşı yeterli önlem almadıkları için sorumlu bulundu. Xi'an disiplin inceleme ve denetim makamlarına göre söz konusu dönemde kentte güvenlik standartlarına yeterli özen gösterilmemesi, salgın karşıtı önlemlerin sıkı bir şekilde uygulamaya konulmaması ve kötü yönetim gibi sorunlar yaşandı.

Yurtdışı kaynaklı enfeksiyon sonucu Kovid-19 vakalarında 9 Aralık'ta başlayan son tırmanıştan bu yana, popüler bir turistik kent olan Xi'an'da Perşembe günü itibarıyla toplam 255 adet yerel kaynaklı Kovid-19 vakası bildirildi. 13 milyon nüfusa sahip olan Xi'an, yaşanan son Kovid-19 dalgasının yayılmasını önlemek için Perşembe gününden bu yana topluluk ve köylerde sokağa çıkma kısıtlaması başlattı.