Sağlık

Çin'in Xi'an kentinde Kovid-19 test laboratuvarı kullanıma açıldı

Xİ'AN, 25 Aralık (Xinhua) Tek seferde on karma test yapabilen ve bu sayede kentte son günlerde Kovid-19 vakalarında yaşanan artışın ardından test imkanını büyük ölçüde artır...

Abone Ol

Xİ'AN, 25 Aralık (Xinhua) Tek seferde on karma test yapabilen ve bu sayede kentte son günlerde Kovid-19 vakalarında yaşanan artışın ardından test imkanını büyük ölçüde artıran laboratuvar günde 5 milyona kadar kişinin taranmasına imkan sağlıyor.

Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin merkezi Xi'an'da Kovid-19 nükleik asit testi için kurulan şişme test laboratuvarının çalışma alanına girmeye hazırlanan sağlık çalışanları görülüyor, 23 Aralık 2021. (Fotoğraf: Liu Xiao/Xinhua)
Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin merkezi Xi'an'da Kovid-19 nükleik asit testi için kurulan şişme test laboratuvarında çalışan sağlık çalışanları görülüyor, 23 Aralık 2021. (Fotoğraf: Liu Xiao/Xinhua)
Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin merkezi Xi'an'da Kovid-19 nükleik asit testi için kurulan şişme test laboratuvarında çalışan bir sağlık çalışanı görülüyor, 23 Aralık 2021. (Fotoğraf: Liu Xiao/Xinhua)

Kovid-19 vakalarında yaşanan artışın yayılmasını durdurabilmek için Xi'an'ın mahalle ve köylerinde Perşembe günü sokağa çıkma kısıtlaması başlatıldı. 13 milyon nüfusa sahip olan bu mega kentte 3 binin üzerinde nükleik asit test sahası, mahallelerde ve yol kenarlarında vatandaşlara hizmet sunabilmek için aynı anda çalışıyor. Xi'an'da son önlemlerin uygulamaya konmasının ardından çok sayıda ön saf çalışanı ve gönüllü, zamanını hızlı yayılan virüse karşı sıkı önlemlerden oluşan bir savunma hattı oluşturulmasına katkıda bulunarak pandemiyle mücade edilmesi için harcıyor.