Sağlık

Çin'in Wuhan kentinde 11 milyonu aşkın kişiden Kovid-19 testi için örnek alındı

Kent, 4 Ağustos'ta yeni ve kapsamlı bir test uygulamasına başladı. 10,8 milyon örnekten elde edilen sonuçlar hazır durumda. Hubei Eyalet Pandemi Önleme ve Kontrol Merkezi Müdü...

Abone Ol

Kent, 4 Ağustos'ta yeni ve kapsamlı bir test uygulamasına başladı. 10,8 milyon örnekten elde edilen sonuçlar hazır durumda. Hubei Eyalet Pandemi Önleme ve Kontrol Merkezi Müdür Yardımcısı Li Yang, merkezin Cumartesi günü öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında, sağlık personelinin halen sonuçları teyit etmek adına kontrollerine devam ettiğini belirtti. Kentteki 157 yerleşim birimi, Cuma günü itibarıyla kapalı döngü yönetimi altına alındı. 2020'nin başlarında Kovid-19'dan en çok etkilenen ve nüfusu 12 milyonun üzerinde olan Hubei eyaletinin merkezi Wuhan, geçen yıl dünyada kapsamlı nükleik asit testi kampanyasını tamamlayan ilk megakent olmuştu.

Yedi kişiye yapılan Kovid-19 testinin 2 Ağustos günü pozitif çıktığı Wuhan'da bir yıldan uzun süredir yerel olarak bulaşan vaka bildirilmemişti. Eyalet Sağlık Komisyonu, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Hubei eyaletinin Cuma günü dokuz yeni Kovid-19 vakası ve 15 asemptomatik vaka teyit ettiğini belirtti. Yerel kaynaklı dokuz vakadan altısı eyalet merkezi Wuhan'da, diğer üçü ise Jingmen kentinde bildirildi. Wuhan'da tespit edilen on vaka da dahil olmak üzere 15 asemptomatik vakanın tümünün yerel kaynaklı olduğu belirtildi. Cuma günü sonu itibarıyla Hubei'de aralarında yerel kaynaklı 31 vakanın da bulunduğu 47 teyit edilmiş Kovid-19 vakası bildirildi. Ayrıca, 38'i yerel kaynaklı olmak üzere 64 asemptomatik vaka da müşahade altında tutuluyor.