Bilim ve teknoloji

Çin'in Uzun Yürüyüş roketleri dünyadaki en yüksek fırlatma başarı oranına sahip

Hong Kong Üniversitesi'nde Perşembe günü bir konuşma yapan Long Lehao, roket serisinin 375 fırlatışı tamamladığını belirtti ve roketlerin uyduları yörüngeye yerleştirme isabet...

Abone Ol

Hong Kong Üniversitesi'nde Perşembe günü bir konuşma yapan Long Lehao, roket serisinin 375 fırlatışı tamamladığını belirtti ve roketlerin uyduları yörüngeye yerleştirme isabetliliğinin, fırlatma sayılarının dünya genelinde birinci sınıf olduğunu vurguladı.

Long Lehao, Uzun Yürüyüş roketlerinin bağımsız inovasyona dayandığını, yüksek bir teknolojik seviyeye ulaştığını ve akıllı kontrol özelliği kazanmaya doğru ilerlediğini söyledi. Long konuşmasında, vatanseverlik, özveri ve özgüven gibi uzay çalışmalarının ruhundaki kilit unsurları vurguladı ve gençleri modern bilim ve teknolojide uzmanlaşarak ülkeye katkı sağlamaları için çok çalışmaya çağırdı.

Çin ana kesiminin uzay bilimcileri, Çarşamba günü Hong Kong'taki üniversite kampüslerinde konferans vermeye ve öğrencilerle biraraya gelmeye başladı. Bilim insanları ayrıca Cumartesi günü Hong Kong'da yapılması planlanan Ay Toprağı Sergisi'nin açılışına katılacak.