BEİJİNG, 12 Mart (Xinhua) -- CMSA şu anda projede çalışan Shenzhou-13 misyonu astronotlarının hepsinin iyi durumda olduğunu ve Nisan ayında Dünya'ya dönmeyi planladıklarını kaydetti.

CMSA, uzay istasyonunun inşası için kritik önemde bulunan teknolojilerin tamamen onaylandığını ve takip görevlerinin güçlü bir ilerleme kaydettiğini ekledi. İnşaat aşamasında iki insanlı görev daha gerçekleştirecek olan ekip üyeleri seçildi ve şu anda eğitimleri devam ediyor.

Geniş ölçekli, uzun vadeli insanlı görevler için bir uzay istasyonu inşa etmek, Çin'in insanlı uzay uçuşu projesinin "üç aşamalı" geliştirme stratejisindeki üçüncü adım olarak bulunuyor. 2021 yılından beri ülke, insanlı uzay uçuşu projesinin kritik önemde bulunan teknolojinin onaylanması aşamasında beş uçuş görevini başarıyla gerçekleştirdi.

Hizbullah saldırısında iki İsrail askeri hayatını kaybetti Hizbullah saldırısında iki İsrail askeri hayatını kaybetti

Çin, 2022 yılında Wentian ve Mengtian deneysel modüllerini, Shenzhou insanlı uzay aracını ve kargo uzay aracını fırlatmayı planlıyor. CMSA, Çin'in uzay istasyonunun yörünge içi inşaatını da tamamlayacağını ve yörüngede istikrarlı bir biçimde çalışan ulusal bir uzay laboratuvarı kuracağını kaydetti.

Öte yandan Çin, insanlı bir Ay'a iniş projesi için temel teknolojiler üzerinde araştırmalarını sürdürüyor.

Editör: İRFAN KARSLI