Bilim ve teknoloji

Çin'in uzay istasyonu 2022'nin sonuna kadar altı astronotu ağırlayacak

BEİJİNG, 4 Mart (Xinhua) -- Shenzhou-13 mürettebatı 140 gündür yörüngede. Her birinin sağlığı iyi olan ekip şimdiye kadar planlanan tüm görevleri tamamladı ve ihtiyaç halinde...

Abone Ol

BEİJİNG, 4 Mart (Xinhua) -- Shenzhou-13 mürettebatı 140 gündür yörüngede. Her birinin sağlığı iyi olan ekip şimdiye kadar planlanan tüm görevleri tamamladı ve ihtiyaç halinde ek işler gerçekleştirdi. Zhou, astronotların Dünya'ya Nisan ayı ortasında dönmesinin beklendiğini söyledi.

Aynı zamanda ülkenin en üst düzey siyasi danışma organı 13. Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi'nin de üyesi olan Zhou, Çin'in bu yıl uzay istasyonu için iki laboratuvar modülü, iki insanlı uzay aracı ve iki kargo uzay aracı fırlatacağını, Shenzhou-14 mürettebatının yörüngedeyken iki laboratuvar modülünün varışına şahitlik edeceğini kaydetti.

Zhou'nun verdiği bilgiye göre, Shenzhou-15 mürettebatı da bu yıl sona ermeden uzay istasyonuna uçacak ve uzayda Shenzhou-14 mürettebatına katılacak. O zaman uzay istasyonu ikisi insanlı uzay aracı ve biri de kargo uzay aracı olan üç modülden oluşacak ve toplam kütlesi de 100 tona yaklaşacak.

Baş tasarımcı, uzay istasyonunun yaşam bilimleri, biyoloji, malzeme bilimi, tutuşma bilimi, yerçekimsiz ortamda akışkanlar mekaniği ve temel fizik gibi alanları kapsayan yüksek seviye uzay deney cihazlarından çok sayıda taşıyacağını da ifade etti.