Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti

Daha önceki dünya rekoru, 2016 yılındaki 103,098 milyar kWh hidroelektrik üretimiyle Brezilya'nın Itaipu Hidroelektrik Santrali'ne aitti. Üç Boğaz Hidroelektrik Santrali tarafından 2020 yılında üretilen temiz enerjinin, yaklaşık 34,39 milyon ton standart kömür tasarrufu sağladığı ve 94,02 milyon ton karbondioksit emisyonunu önlediği tahmin ediliyor.

Üç Boğaz Hidroelektrik Santrali'nin yöneticisi Chen Hui, yeni dünya rekorunun 2020'de Yangtze Nehri havzasındaki Kovid-19 salgını ve seller göz önüne alındığında büyük önem taşıdığını söyledi.

Hidroelektrik santrali 2020 yılının başında üretimini artırmaya devam etti ve Çin'in doğu, orta ve güney kesimlerine ilettiği temiz elektrik aynı dönem için tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, Çin'deki salgının önlenmesi, kontrolü ve çalışmanın yeniden başlatılması için güçlü bir şekilde temel enerji garantisi sağladı. 34 hidroelektrik turbo-jeneratörüne sahip olan hidroelektrik santralinin 22,5 milyon kilovat üretim kapasitesi bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI