Tianwen-1, Beijing saatiyle 6.29'da, gezegene en yakın noktası 280 km ve en uzak noktası 59 bin km olan park yörüngesine girdi. CNSA, Tianwen-1'in bir turu tamamlamasının yaklaşık iki Mars günü süreceğini (Mars günü Dünya gününden yaklaşık 40 dakika daha uzundur) söyledi.

Yörünge aracı, iniş aracı ve gezginden oluşan Tianwen-1, yaklaşık üç ay boyunca yörüngede kalacak. CNSA, yörünge kaşifi üzerindeki araştırma cihazlarının tümünün bilimsel keşifler için devreye sokulacağını belirtti. Orta çözünürlüklü kamera, yüksek çözünürlüklü kamera ve spektrometre, inişe hazırlık için önceden seçilen iniş alanının topografyası ve tozlu havası hakkında ayrıntılı bir araştırma yapacak.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

23 Temmuz 2020'de Tianwen-1, Çin'in güneyinde bulunan Hainan ada eyaletindeki Wenchang Uzay Aracı Fırlatma Alanı'ndan fırlatılmıştı. 215 gündür uzayda seyahat eden keşif aracı şu anda Dünya'dan yaklaşık 212 milyon km uzaklıkta. 10 Şubat'ta Mars çevresindeki yörüngeye giren araç 15 Şubat ve 20 Şubat'ta iki yörünge ayarlaması yaptı.

Editör: İRFAN KARSLI