Bilim ve teknoloji

Çin'in STAR pazarındaki firmaların yaklaşık yüzde 60'ı ilk yarıda büyüme bekliyor

Haberde, Çin'in Nasdaq tipi bilim-teknoloji inovasyon kurulu STAR pazarında listelenen 80 kadar şirketin Cumartesi gününe kadar ilk yarı tahminlerini yayımladığı ve bunlardan...

Abone Ol

Haberde, Çin'in Nasdaq tipi bilim-teknoloji inovasyon kurulu STAR pazarında listelenen 80 kadar şirketin Cumartesi gününe kadar ilk yarı tahminlerini yayımladığı ve bunlardan 46'sının net kar artışı öngördüğü kaydedildi. 46 şirketten toplam 21'i, net karlarının yılın ilk yarısında en az iki katına çıkacağını tahmin ediyor. Bu şirketler esas olarak farmasötik, biyolojik ve elektronik bilgi endüstrilerinde bulunuyor.

Gazete, büyüme ve karlara ek olarak, yatırımcıların hammadde kıtlığının ve artan fiyatlarının şirketlerin işleri üzerindeki etkisinden de endişe duyduklarını kaydetti. STAR pazarındaki 181 firmanın bu konuyla ilgili olarak bu yılın ikinci çeyreğinde ortalama 3 kez ankete katıldığı da ifade edildi.

Şirketler, alternatifler ararken ve maliyetleri düşürmeye, verimliliği artırmaya çalışırken, önemli hammaddelerin stratejik stoklarını koruma çabalarını da hızlandırdı. Haberde, bazı şirketlerin üretim kapasitesi planlarını arz ve talebe daha iyi uyacak şekilde değiştirdiği de ifade edildi.