Bilim ve teknoloji

Çin'in sivil taşımacılık sektörü ilk çeyrekte toparlanmaya devam etti

CAAC istatistiklerine göre, yılın ilk çeyreğinde ülkenin sivil havacılık sektörünün toplam taşıma hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,8 oranında artarak 20,3 milyar...

Abone Ol

CAAC istatistiklerine göre, yılın ilk çeyreğinde ülkenin sivil havacılık sektörünün toplam taşıma hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,8 oranında artarak 20,3 milyar ton kilometreye ulaştı. Aynı dönemde, Çin'in sivil havacılık sektöründe toplam 102 milyon havayolu seyahati yapıldı ve 1,78 milyon ton hava yükü işlem gördü. Her iki kalemde de geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 37,5 ve yüzde 28,7 oranlarında artış gözlendi.

Yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,7 oranında artışla yaklaşık 1,05 milyon uçuş hareketi kaydedildi. Mart ayında, yurtiçi yolcu seyahati sayısı 2019'un aynı döneminde görülen seviyenin üzerine çıkarak 47,68 milyona ulaştı.

Çin sivil havacılık otoriteleri ve sektör oyuncuları, Kovid-19 pandemisinden kötü etkilenen sektörde toparlanmanın hızlanması ve büyümenin sürmesi için ortak bir çaba gösterdi. CAAC'ye göre, Çin'in bazı yerlerinde zaman zaman Kovid-19 vakalarının görülmesi ve pandeminin dünya genelinde yarattığı zorlayıcı koşullar nedeniyle havacılık sektörü üzerindeki baskı devam ediyor.