Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor

"Akıllı Bağlantı, İlham Verici Şehirler" temasını taşıyan bu yılki konferansın amacı, küresel etkileşim ve işbirliğini teşvik etmek ve insanlığın ortak refahını artırmak olarak belirlendi. Cumartesi gününe kadar sürecek konferansta, 300'den fazla büyük yapay zeka şirketinin getirdiği inovatif ürünlerin yanı sıra 10'dan fazla yapay zeka çipi gösterilecek.

Çin'in doğusundaki Shanghai şehrinde 2021 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nın (WAIC) düzenlendiği mekana giren katılımcılar, 8 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)
Çin'in doğusundaki Shanghai şehrinde düzenlenen 2021 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda (WAIC) bir ziyaretçi biyonik el takan bir personelle el sıkışıyor, 8 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)
Çin'in doğusundaki Shanghai şehrinde düzenlenen 2021 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda (WAIC) ziyaretçiler otomatik sürüşü deniyor, 8 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)
Çin'in doğusundaki Shanghai şehrinde düzenlenen 2021 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda (WAIC) bir ziyaretçi teslimat drone'unu inceliyor, 8 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Hu Zhixuan/Xinhua)
Çin'in doğusundaki Shanghai şehrinde düzenlenen 2021 Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda (WAIC) bir ziyaretçi (ortadaki) harekete duyarlı bir robot oyuncağı deniyor, 8 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI