SHANGHAİ, 7 Eylül (Xinhua) -- Çin'in Shanghai kentine yılın ilk yarısında gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 140 artarak 3 milyonu aştı.

Belediye idaresi Cuma günü düzenlediği basın toplantısında kentin modern kentsel manzaralarını, kültürel ve tarihi alanlarını ve nehir gezisi deneyimlerini kapsayan toplam 121 yüksek kaliteli turizm rotasının tanıtımını gerçekleştirdi.

Shanghai kenti, gelen turist sayısındaki artış devam ederken, hizmetlerini daha da optimize ederek ziyaretçilere dinamik ve kesin seyahat bilgileri sağlıyor. Basın toplantısında kentin hem basılı hem de dijital versiyonları bulunan kapsamlı bir seyahat rehberi de tanıtıldı. Bu rehber, iletişim, ödeme, ulaşım, yardım hatları, vize ve vergi iadeleri, erişilebilirlik hizmetleri ve acil durum yardımı gibi çeşitli konuları kapsıyor.

Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda yeşil ve düşük karbonlu ürünler dikkat çekiyor Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda yeşil ve düşük karbonlu ürünler dikkat çekiyor

14 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 35. Shanghai Turizm Festivali'nde hem yurtiçinden hem de yurtdışından gelen turistler için 200 etkinlik gerçekleştirilecek.

Belediye yönetimi, festivalin imza etkinliklerinden biri olan açılış geçit törenine ABD, Fransa, İtalya, Avusturya, İsviçre ve Polonya gibi ülke ve bölgelerden halk sanatları performans ekiplerinin davet edilmesinin planlandığını söyledi. 

Kaynak: rss