Kunming Uluslararası Çiçek Mezatı Ticaret Merkezi'nin mezat bölümü başkan yardımcısı Ni Wentao, geçen yılın aynı döneminde 40 milyon adedin üzerinde çiçek satışı yapılırken, bu yıl bölgenin ana çiçek mezatında Qixi için hazırlıkların başladığı 3 Ağustos'tan beri 80 milyondan fazla taze kesilmiş çiçek satıldığını söyledi.

'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri 'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri

Ni, merkezde Salı günü 9,31 milyon çiçeğin işlem gördüğünü ve bunun yeni bir günlük rekor olduğunu söyledi. Merkezin lojistik bölümü başkanı Zhang Tao, büyük arz, kısa stoklama süresi ve istikrarlı fiyatların bu yılki Qixi çiçek pazarının başlıca özellikleri olduğunu söyledi. Çin'in güneybatısındaki Yunnan, dünyanın en büyük taze kesme çiçek üreticileri arasında bulunuyor. Eyalette geçen yıl 14,7 milyar adet taze kesme çiçek üretildi.

Pandeminin ve aşırı hava olaylarının olumsuz etkilerine rağmen satıcılar ve uzmanlar, ülkede çiçeğe ilginin artmasına paralel olarak üretimin yaygınlaşmasıyla Çin çiçek sektörünün güçlü bir ivme yakaladığını kaydetti. Yunnan'daki bir çiçek şirketinin genel müdürü olan He Wei, normal bir günde 3 bin kutu çiçek gönderen firmasının Qixi öncesi bir günde 10 binden fazla kutuya çıktığını söyledi ve "Son günlerde talep çok güçlü" diye devam etti. Geleneksel Çin ay takvimine göre yedinci ayın yedinci gününde kutlanan Qixi Festivali'nde, efsaneye göre yılda sadece bir kez biraraya gelebilen mitolojik karakterler Çoban ile Dokumacı Kız'ın buluşması kutlanıyor.

Editör: İRFAN KARSLI