Sağlık

Çin'in Qinghai eyaletini vuran 7,4 büyüklüğündeki depremde 18 kişi yaralandı

Eyalet Acil Durum Yönetimi İdaresi yetkilisi Li Jun, düzenlediği basın toplantısında, yaralılardan 17'sinin, tedavilerinin tamamlanmasının ardından Pazartesi günü saat 08.00 (...

Abone Ol

Eyalet Acil Durum Yönetimi İdaresi yetkilisi Li Jun, düzenlediği basın toplantısında, yaralılardan 17'sinin, tedavilerinin tamamlanmasının ardından Pazartesi günü saat 08.00 (TSİ 03.00) itibarıyla hastaneden taburcu edildiğini belirtti. Hastanede yatan bir depremzedenin ise tedavisinin sürdüğü bildirildi. Deprem, Golog Tibet Özerk İli'nin Maduo ilçesini, Cumartesi günü saat 02.04'te (TSİ Cuma 21.04) vurdu. İlçe, deniz seviyesinden 4 bin metre yüksekte bulunuyor.

Depremden, Golog ve Yushu Tibet Özerk İlçesi'nin 26 kasabasında yaşayan 32 binden fazla insan etkilendi. Maduo ilçesinde geçici okul olacak çadırlar kurulurken, ilkokul ve liseler Pazartesi günü yeniden derslere başladı. Geçici barınaklarında elektrik ve su kaynakları mevcut.

Merkezi ve eyalet yönetimleri, deprem yardımı için 69 milyon yuan (10,7 milyon ABD doları) tahsis etti ve aralarında kömür ile ısıtma cihazlarının da bulunduğu yardım malzemeleri dağıttı. Eyalet Ulaştırma İdaresi'nin verdiği bilgiye göre, etkilenen bölgeye giden bütün ana yollar Pazartesi sabahı itibarıyla yeniden trafiğe açıldı.