Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

SAMR Başkanı Zhang Gong'un basın toplantısında paylaştığı analize göre, şirket sayısı üç kattan fazla artarak 46 milyona, serbest meslek sahiplerinin sayısı ise 2012'deki sayının yaklaşık 2,5 katına çıkarak 98 milyona ulaştı. Zhang Gong, piyasa varlıklarının sağlıklı bir şekilde artmasını Çin ekonomisinin ve geniş pazarının istikrarlı uzun vadeli büyümesine, ülkedeki iş ortamının sürekli iyileştirilmesine ve girişimcilerle çalışanların sıkı bir şekilde çalışmasına dayandırdı. Zhang, çoğu mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluşan yeni piyasa varlıklarının son yıllarda yıllık olarak 13 milyondan fazla yeni iş yaratarak istihdama katkıda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

SAMR Başkanı, Çin'deki serbest meslek işletmelerinin yaklaşık 300 milyon kentsel ve kırsal iş imkanı sunduğunu ve ülke çapında farklı alanlardaki piyasa kuruluşlarının yaklaşık 300 milyon göçmen işçi istihdam ettiğini de kaydetti. Çin'in piyasa düzenleyici kurumları, sağlam piyasa düzenini yeniden sağlamak ve adil rekabeti teşvik etmek için, platform ekonomisi, sağlık hizmetleri ve kamu hizmetlerinin de aralarında olduğu alanlarda adil rekabeti engelleyen davranışlara karşı sert önlemler alırken çok sayıda yasa ve düzenlemeyi uygulamaya koydu.

Zhang, 2018 yılından bu yana ilgili makamların 332 tekel davası ve haksız rekabete ilişkin 36 bin davayı işleme koyarak yürüttüğünü söyledi. Zhang Gong'a göre bir sonraki aşamada SAMR, tekellere kararlı bir şekilde karşı çıkarken her tür piyasa kuruluşu için eşit bir oyun alanı yaratmak amacıyla sermayenin düzensiz büyümesini de önleyecek.

Editör: İRFAN KARSLI