Bilim ve teknoloji

Çin'in pikap satışları Şubat ayında arttı

Derneğe göre, geçtiğimiz ay toplam 32.000 adet araç satıldı. Bu rakam, Kovid-19 kaynaklı aksamalar yüzünden geçen yılın aynı döneminde oluşan düşük baz etkisiyle yüzde 507 art...

Abone Ol

Derneğe göre, geçtiğimiz ay toplam 32.000 adet araç satıldı. Bu rakam, Kovid-19 kaynaklı aksamalar yüzünden geçen yılın aynı döneminde oluşan düşük baz etkisiyle yüzde 507 artış olduğunu ortaya koydu. Dernek, bu satış rakamının 2019 yılının Şubat ayındaki 28.000 adet satışı aştığını belirtti. Hem binek hem de ticari araç özellikleri taşıyan pikaplar son yıllarda ülkede gittikçe daha popüler hale geldi.

Pikap pazarının toparlanmasının sürmesini bekleyen Çin Binek Otomobil Derneği, binek araç talebindeki artışın nedeninin Çin ekonomisindeki istikrarlı toparlanma ve salgın sırasında ortaya çıkan yeni iş modelleri olduğunu belirtti. Çin son yıllarda pikapların şehirlere girişini kolaylaştırmak için adımlar attı. Bu ayın başında, Çin Ticaret Bakanlığı, yerel yetkilileri, otomobil tüketimini daha da artırmak için pikapların şehirlere girişindeki kısıtlamaları acilen gevşetmeye çağıran bir talimat yayınladı.