Bilim ve teknoloji

Çin'in önde gelen telekom operatörlerine bağlı 310 milyon 5G'li telefon var

Bu sayı, China Telecom, China Mobile ve China Unicom adlı üç temel telekom operatörünün toplam cep telefonu kullanıcılarının yaklaşık yüzde 19'unu oluşturuyor. Dünyanın en büy...

Abone Ol

Bu sayı, China Telecom, China Mobile ve China Unicom adlı üç temel telekom operatörünün toplam cep telefonu kullanıcılarının yaklaşık yüzde 19'unu oluşturuyor. Dünyanın en büyük 5G ağına sahip olan Çin, gelişen ve kazançlı bir sektör olan yeni iletişim teknolojileri alanında oldukça yenilikçi uygulamalara ev sahipliği yapıyor. Bakanlığa göre, bugüne dek Çin'de daha yüksek yönetim verimliliği ve daha düşük güvenlik risklerine sahip akıllı şantiyelerin kullanımı gibi 9 binden fazla yeni 5G uygulaması gerçekleştirildi. MIIT, 2025 yılında 5G'nin, ekonomik katma değerde 2,93 trilyon yuan (yaklaşık 457 milyar ABD doları) yaratılmasını doğrudan katkı sunmasını ön görüyor.

5G gelişimi ve bunun ekonomik ve sosyal etkilerine dair yayınlanan resmi bir rapora göre, geçtiğimiz yıl 5G brüt ekonomik çıktıya doğrudan 810,9 milyar yuan kazandırdı. Resmi raporu, Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi Nisan ayında yayınladı. Aynı rapora göre, 2020 yılında sektör, ekonomik katma değerde doğrudan 189,7 milyar yuan, brüt çıktıdaysa dolaylı olarak 2,1 trilyon yuan üretti. MIIT, Çin'deki 5G cep telefonu sevkiyatlarının bu yılın ikinci yarısında toplam sevkiyatın yüzde 80'ini oluşturacağını tahmin ediyor.