BUDAPEŞTE, 20 Haziran (Xinhua) -- Çin Doğu Havayolları'nın iştiraki olan Shanghai Havayolları'na ait bir Boeing B787-9 Dreamliner uçağı, Pazartesi gecesi Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Liszt Ferenc Uluslararası Havalimanı'nda sıcak bir şekilde karşılandı. Çin Doğu Havayolları, Çin'in doğusundaki Ningbo şehri ile Budapeşte arasında doğrudan uçuş hizmeti başlattı. Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'nın ikili ilişkilerden sorumlu müsteşarı Tamas Menczer havalimanında düzenlenen basın toplantısında, "Shanghai Havayolları sayesinde Temmuz ayından itibaren Ningbo ve Budapeşte arasında haftada iki uçuş gerçekleştirilecek" dedi.
Şu ana kadar Beijing, Shanghai, Ningbo ve Chongqing dahil olmak üzere toplam dört büyük Çin şehrine Budapeşte'den aktarmasız ulaşım sağlanmış durumda.

Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı

Menczer yaptığı konuşmada, Çin'in en zengin bölgelerinden biri olan Zhejiang eyaletinde yer alan yaklaşık 10 milyon nüfuslu Ningbo şehrinin önemini vurguladı. Macaristan ile Çin arasında son 11 yılda "kapsamlı stratejik ortaklık" düzeyine yükseltilen ilişkilerin öneminin altını çizen Menczer, Macaristan'ın, Orta ve Doğu Avrupa'daki Çinli yatırımcılar için başlıca hedef haline geldiğini söyledi. Çin Doğu Havayolları'nın Budapeşte ofisi genel müdürü Qiu Jie ise, bu uçuşun Ningbo ve Budapeşte arasındaki ilk kesintisiz kıtalararası rotayı oluşturduğunu hatırlattı.
Yetkili, "Ningbo ve Budapeşte arasındaki yeni hattın iki ülke arasında birçok alanda işbirliği ve kalkınmada etkin bir rol oynayacağından eminim" dedi. Qiu, Çin Doğu Havayolları'nın "çok yakında" Shanghai'dan iki doğrudan uçuş hattı daha başlatmayı planladığını söyledi.

Editör: Şeymanur Erbay