Bilim ve teknoloji

Çin'in Mars gezgini kızıl gezegende 450 metre ilerledi

Gezgin Mars yüzeyine indiğinden beri, keşif ve inceleme faaliyetlerini yürütmek için güneye doğru yol katediyor. Gezginin üzerindeki navigasyon arazi kamerası, her gün Mars ma...

Abone Ol

Gezgin Mars yüzeyine indiğinden beri, keşif ve inceleme faaliyetlerini yürütmek için güneye doğru yol katediyor. Gezginin üzerindeki navigasyon arazi kamerası, her gün Mars manzarasının fotoğraflarını çekiyor. Son olarak, 30 metre mesafede iniş aracının arka kapağını ve paraşütünü gösteren görüntüler kaydetti. Zhurong, Perşembe günü itibarıyla, 60 Mars günü boyunca Mars yüzeyinde faaliyet göstermiş bulunuyor. Bir Mars günü, Dünya'daki bir günden yaklaşık 40 dakika daha uzun sürüyor.

Çin'in bir yörünge kaşifi, bir iniş aracı ve bir gezginden oluşan Tianwen-1 uzay aracı, 23 Temmuz 2020'de fırlatıldı. Gezgini taşıyan iniş aracı, 15 Mayıs'ta Mars'ın kuzey yarım küresinde geniş bir ova olan Utopia Planitia'nın güney kısmına indi. Tianwen-1'in yörünge kaşifi Perşembe günü itibarıyla 357 gün boyunca yörüngede faaliyet gösterdi.