BEİJİNG, 7 Ağustos (Xinhua) -- Çin'in makine sektörü yılın ilk yarısında sağlam performans sergiledi. Çin Makine Sektörü Federasyonu (CMIF) Çarşamba günü yaptığı açıklamada sektörün akıllı ve yeşil girişimlerine olan ilginin arttığını söyledi. Federasyona göre ilk 6 ayda otomobil ve elektrikli ekipman gibi temel ürünler hızlı bir büyüme gösterdi. Söz konusu dönemde otomotiv sektörünün katma değeri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,8 oranında arttı. Öte yandan federasyon, takip ettiği 122 tür mekanik ürünün yaklaşık yüzde 61,5'inde üretim artışı bildirdi. Ülkenin makine sektörü, yılın ilk yarısında yeni enerjili araçlar ve endüstriyel robotlar da dahil olmak üzere yeni ivme sergiledi. Bahsi geçen dönemde bir önceki yıla göre yeni enerjili araçların üretimi yüzde 30,1, satışıysa yüzde 32 artarken, endüstriyel robotların üretimi yüzde 9,6 yükseldi.

Çin, Evergrande denetimleriyle ilgili olarak PwC'ye ceza verdi Çin, Evergrande denetimleriyle ilgili olarak PwC'ye ceza verdi

Federasyon, ilk 6 ayda yeşil enerji elektrik üretimine yönelik kurulu kapasitenin, ülkenin toplam yeni eklenen kurulu kapasitesinin yaklaşık yüzde 85'ini teşkil ettiğini de belirtti. Federasyonun başkan yardımcısı olan Luo Junjie, sanayi ve tedarik zincirlerindeki kilit öneme sahip bağlantı ve zayıf noktalara odaklanan sektörün, son yıllarda temel teknoloji ve ekipmanlara yönelik araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarını hızlandırdığını ifade etti. Luo, yılın ilk yarısında yoğun şekilde ortaya çıkan çok sayıdaki bağımsız Ar-Ge başarısının, sanayi ve tedarik zincirlerinin direnç ve güvenlik seviyesini daha da artırdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: rss