Çin'de yeni yabancı firma sayısı Ocak-Ağustos'ta artış gösterdi Çin'de yeni yabancı firma sayısı Ocak-Ağustos'ta artış gösterdi

SHENZHEN, 7 Ağustos (Xinhua) -- Shenzhen Gümrük İdaresi verilerine göre 2024 yılının ilk yarısında Çin'in Shenzhen kentinden 96 Çin-Avrupa yük treni hareket ederken, bu trenlerin toplam sevkiyat hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34,2'lik bir artışla 2,74 milyar yuana (yaklaşık 384,2 milyon ABD doları) yükseldi. Güzergahı üzerinde Rusya, Belarus, Polonya, Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri bulunan Çin-Avrupa yük trenleriyle elektronik ürünler, mekanik ekipman ve giysiler gibi 100'den fazla türde mal taşındı. Shenzhen Gümrük yetkilisi Xu Zhenkang, "Deniz ve hava taşımacılığına kıyasla, Çin-Avrupa yük trenleri doğal olaylardan daha az etkileniyor ve yüksek düzeyde istikrar sunuyor.

Trenler ayrıca belirli hacimlerde ürün teslimatı talep eden ve bu ürünlerin vaktinde teslimatına özel önem veren şirketler için oldukça cazip bir seçenek sunuyor" dedi. Xu'ya göre Shenzhen Gümrük İdaresi, elektronik ürünler ve robotlar gibi yüksek katma değerli ve yüksek teknolojili malların yanı sıra ev eşyaları, makine ve ekipman gibi çeşitli ihracat ürün kategorilerinde hizmet veriyor. Yerel işletmeler, Shenzhen'den Çin-Avrupa yük trenleriyle elektronik aletler, dijital ürünler ve diğer malların ihracatında kayda değer başarılar elde etti. Foshan ve Zhongshan şehirlerini kapsayan İnci Nehri Deltası bölgesinden de artan miktarda mal, yük trenleriyle ihraç için Shenzhen'e getiriliyor. Xu, "Çin-Avrupa yük trenleri, Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi ile Avrupa arasında önemli bir köprü haline geldi. Bu yılın başından beri, işletmelerin pazarlarını genişletip daha fazla fırsat yakalayabilmelerini sağlayabilmek için Shenzhen-Budapeşte rotasının yeniden başlatılması amacıyla tren operatörlerine destek verdik" ifadelerini kullandı. Veriler, 2024 yılının ilk yarısında Shenzhen'in ithalat ve ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 31,7 artarak 2,2 trilyon yuana ulaştığını ve ulusal toplamın yüzde 10,4'ünü oluşturarak bu dönemde rekor kırdığını gösterdi.

Kaynak: rss