Sağlık

Çin'in Kovid-19'a karşı geliştirdiği ilacın geç aşama insan denemeleri başlıyor

Patentli anti-Kovid-19 ilaç adayı, Çin Bilimler Akademisi bünyesindeki Mikrobiyoloji Enstitüsü ve Shanghai Junshi Biosciences Limited Şirketi tarafından ortaklaşa geliştirildi...

Abone Ol

Patentli anti-Kovid-19 ilaç adayı, Çin Bilimler Akademisi bünyesindeki Mikrobiyoloji Enstitüsü ve Shanghai Junshi Biosciences Limited Şirketi tarafından ortaklaşa geliştirildi. Haziran 2020'de Çin'in ilaç düzenleme kuruluşu, geliştiricilere insan testleri yapma izni verdi. Enstitüye göre JS016, sağlıklı insanlarda klinik deneyleri yapılan dünyadaki ilk Kovid-19 monoklonal antikoru oldu.

Araştırmacılar bu ay ilacın dünya çapında çok merkezli faz-2 denemelerini tamamladı. Erken aşama denemelerinin sonuçları, JS016'nın güvenliğini ve etkinliğini destekleyerek, bunun katılımcılardaki viral titreyi düşürebileceğini ve ciddi bir vaka olma riskini azaltabileceğini gösteriyor. Mikrobiyoloji Enstitüsü'nün araştırmacılarından biri olan Yan Jinghua, "İlaç 15 ülkede acil tedavi için kullanıldı ve yurtdışına 500 binden fazla doz gönderildi" dedi. Yan, Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nın ülkedeki Kovid-19 hastalarının tedavisi için 3 bin doz ilaç tahsis ettiğini de sözlerine ekledi.