BEİJİNG, 13 Mart (Xinhua) -- Çin'in en üst düzey ekonomi planlama kurumu olan Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, ülkenin kömür üretimini istikrara kavuşturma ve arzı güvence altına alma çabası sürerken kömür pazarında Şubat ayı sonlarından itibaren üretimde büyüme kaydedildiğini açıkladı.

Komisyon, ülkenin günlük kömür üretiminin Şubat ayı sonundan bu yana geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artışla, 12 milyon tonun üzerinde olduğunu bildirdi. Komisyon, Shanxi ve Shaanxi eyaletleri ile İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nin günlük üretiminin dokuz milyon tonun üzerine çıktığını ve yüksek üretimin kömür arzının daha da artmasına neden olduğunu belirtti. Veriler, Çin'in enerji santrallerinde depolanan kömür miktarının 149 milyon tona ulaştığını ve bir yıl öncesine kıyasla 30 milyon ton fazla kömür bulunduğunu gösterdi.

Komisyon, üretim ve arzı istikrara kavuşturma amaçlı politikalar geliştirilmesiyle kömür üretiminin kademeli olarak artmasının ve yüksek seyretmesinin öngörüldüğünü ve bunun istikrarlı kömür fiyatları için sağlam bir temel oluşturmasının beklendiğini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Lübnan'da çağrı cihazlarıyla yapılan saldırıları kınıyoruz İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Lübnan'da çağrı cihazlarıyla yapılan saldırıları kınıyoruz
Editör: İRFAN KARSLI