Gazze'deki çocuklar tüm zorluklara rağmen eğitimlerine devam etmeye çalışıyor Gazze'deki çocuklar tüm zorluklara rağmen eğitimlerine devam etmeye çalışıyor

BEİJİNG, 13 Mart (Xinhua) -- Çin'in Ay keşif programının baş tasarımcısı Wu Weiren, ülkenin derin uzay keşif çalışmalarının süreceğini ve Mars misyonunun ardından Tianwen-2, Tianwen-3 ve Tianwen-4'ün geleceğini söyledi.

Bir yörünge aracı, bir iniş aracı ve bir gezginden oluşan, Çin'in Tianwen-1 keşif aracı, 23 Temmuz 2020'de uzaya fırlatılmış ve geçen yıl Şubat ayında Mars'a ulaşmıştı. 22 Mayıs 2021'de iniş platformundan Mars yüzeyine inen Mars gezgini Zhurong, o tarihten beri kızıl gezegende keşif çalışmaları yürütüyor.

Wu, kısa süre önce yaptığı bir röportajda, sonraki Tianwen araçlarının başlıca görevinin derin uzayda asteroitleri keşfetmek ve örnekler alıp Dünya'ya getirmek olduğunu söyledi. Wu, derin uzayda Venüs ve asteroit keşifleri dahil olmak üzere gelecek planlarını da açıkladı. Wu, "İnsanlığa tehdit oluşturabilecek ve Dünya'ya çarpabilecek asteroitler için erken uyarılarda bulunacağız" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI