Çin'in Irak'ın Kovid-19 pandemisiyle mücadele çabalarını pekiştirmeye yönelik yardımı kapsamında Çin malı tıbbi malzemelerin bir partisi Perşembe günü Bağdat'a ulaştı. Çin'in bağışladığı; aralarında oksijen yoğunlaştırıcıları, suni solunum cihazları ve N95 maskelerinin bulunduğu tıbbi malzemelerin Irak'taki Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen teslim töreninde Iraklı ve Çinli yetkililer hazır bulundu.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı
Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından bağışlanan bir parti tıbbi malzeme Irak'ın Bağdat Uluslararası Havalimanı'na varışında görülüyor, 2 Eylül 2021. (Fotoğraf: Xinhua)

Çin'in Irak Büyükelçiliği maslahatgüzarı Jian Fangning, "Bugün, Çin Dışişleri Bakanlığı'nın Iraklı muadiline sağladığı tıbbi malzemenin varışına tanıklık ediyoruz; tıbbi malzemenin pandemi ile mücadelede olumlu bir rol oynayacağından eminiz" dedi. Jian, "Irak'ın samimi bir dostu olan Çin, herkes için sağlık topluluğu inşa etme konseptini uygulamaya devam edecek" diye ekledi. Irak Devlet İlaç ve Tıbbi Cihaz Pazarlama Şirketi'nin Genel Müdürü Ali al-Baldawi, "Bu yardımlar Irak'ta koronavirüs pandemisine karşı alınan tedbirlere yardımcı oluyor, destekliyor ve güçlendiriyor" dedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından bağışlanan bir parti tıbbi malzeme Irak'ın Bağdat Uluslararası Havalimanı'na varışında görülüyor, 2 Eylül 2021. (Fotoğraf: Xinhua)

Çin'in yaptığı en son bağışın ulaştığı Perşembe günü, Irak Sağlık Bakanlığı 6 bin 948 yeni Kovid-19 vakası tespit edildiğini ve ülke genelinde toplam vaka sayısının 1 milyon 902 bin 407'ye çıktığını bildirdi. Çin daha önce Irak'ın ulusal aşılama programını güçlendirme çabaları kapsamında üç parti Sinopharm aşısı bağışlamıştı.

Editör: İRFAN KARSLI