Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Sao Paulo yönetimine bağlı yatırım ajansı InvestSP'nin Başkanı Gustavo Junqueira düzenlediği bir web seminerinde, "Sao Paulo'nun Çin'de bir ayağının olması çok önemli" dedi. Kılavuz, Çin ekonomisi ve coğrafyası hakkında önemli bilgilerin yanı sıra yabancı yatırımcılar açısından yasal bir çerçeveyi de içeren bir yol haritası niteliği taşıyor. Junqueira, "Sadece büyük şirketlerden değil küçük ve orta ölçekli şirketlerden de Çin'e yatırım götürerek Çin'in iş ekosisteminin bir parçası olmak istiyoruz" diye konuştu.

Kılavuzun yayımlanması, Shanghai'daki Sao Paulo ticari temsilciliğinin açılışının ikinci yıl dönümünün ardından geldi. Sao Paulo ticari temsilciliğinin açılışıyla, Çin'in 2009'dan bu yana Brezilya'nın en büyük ticaret ortağı olduğu gerçeğine dikkat çekildiği düşünülüyor. Sao Paulo'nun Shanghai ticari temsilciliği, Ağustos 2019'da Sao Paulo Valisi Joao Doria'nın Çin'e yaptığı bir ziyaret sırasında açıldı. Sao Paulo, Çin'in Brezilya'daki yatırımlarında en büyük paya sahip eyalet.

Editör: İRFAN KARSLI