Sağlık

Çin'in inaktif aşıları Faz-3 insan denemelerinde Kovid-19'a karşı etkili oldu

Randomize, çift kör ve plasebo kontrollü denemeler, Sinopharm'a bağlı Çin Ulusal Biotec Grubu'na (CNBG) ait iki kuruluş olan Wuhan Biyolojik Ürünler Enstitüsü Limited Şirketi...

Abone Ol

Randomize, çift kör ve plasebo kontrollü denemeler, Sinopharm'a bağlı Çin Ulusal Biotec Grubu'na (CNBG) ait iki kuruluş olan Wuhan Biyolojik Ürünler Enstitüsü Limited Şirketi ve Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü Limited Şirketi tarafından yapıldı.

CNBG tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada, inaktif Kovid-19 aşılarıyla ilgili dünyada ilk kez Faz-3 çalışma sonuçlarının yayınlandığı ifade edildi. Araştırmaya göre, yurtdışında 18 yaş ve üstü 40.000'den fazla kişi denemelere katıldı. Aşılama prosedürü 21 gün arayla yapılan iki aşıdan oluşuyordu.

Çalışmadaki virüs suşları, Wuhan'da koronavirüs tedavisi yapan Jinyintan Hastanesi'ndeki iki hastadan izole edilerek iki inaktif aşıyı geliştirmek için ayrı ayrı kullanıldı. Çalışma, aşılamadan 14 gün sonra, aşı olan herkesin yüksek antikor titresi ürettiğini, nötralize edici antikorların serokonversiyon oranının (aşının Kovid-19 antikorlarını üretme oranı) her iki aşıda da yüzde 99'dan yüksek olduğunu ve bunun iki aşının da güçlü bağışıklık sağladığına işaret ettiğini kaydetti.