Antik Çin mitolojisinde ateş tanrısı olan Zhurong, kızıl gezegenin Çince adı olan Huoxing'i (Çincede ateş gezegeni anlamına geliyor) çağrıştırıyor. Ateşin, insanların atalarına sıcaklık ve parlaklık getirdiğini ve insan medeniyetini aydınlattığını dile getiren CNSA başkan yardımcısı Wu Yanhua'ya göre, Çin'in ilk Mars gezginine ateş tanrısının adının verilmesi, Çin'in gezegen keşfinin ateşini yakmasını simgeliyor.

Kelime anlamıyla Zhu'nun (Çincede dilek anlamına geliyor), insanlığın evreni keşfi için iyi dilekleri ifade ettiğini söyleyen Wu, rong'un ise (Çincede bütünleşme ve işbirliği anlamına geliyor) Çin'in uzayın barışçıl kullanımı ve insanlık için ortak geleceğe sahip bir topluluk inşa etme vizyonunu yansıttığını belirtti.

Bu adın, Çin'in havacılık ve uzay işçilerinin bilimsel romantizminin bir başka örneğini oluşturduğunu kaydeden Wu; Tianwen, Chang'e ve Beidou uzay araçlarının da Çin'in geleneksel kültüründen esinlenerek adlandırıldığını, bunun da Çin halkının keşif ruhunu ve kültürel güvenini ortaya koyduğunu söyledi. 

Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor

Editör: İRFAN KARSLI