DAKKA, 13 Eylül (Xinhua) -- Çin'in Huawei şirketi ile Bangladeş'in yükselen çokuluslu markası Walton, Bangladeş'te telekom Baz Alıcı/Verici İstasyonu için lityum batarya üreterek ülkenin daha yeşil hale gelmesine katkıda bulunmak üzere bir sözleşme imzaladı. Sözleşmeye Perşembe günü Bangladeş'in başkenti Dakka'da Huawei Güney Asya Bölgesi Başkanı ve Huawei Bangladeş CEO'su Pan Junfeng ve Walton Digi-Tech Industries Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı S M Rezaul Alam imza koydu.

Bu anlaşma kapsamında Walton önümüzdeki yaklaşık yedi aylık dönemde Bangladeş'te telekomünikasyon lityum bataryaları imal edip piyasaya sunacak. İki şirket yıllık 80.000 adet üretim kapasitesine sahip gelişmiş tam otomasyonlu bir üretim hattı inşa edecek ve tüm Bangladeş'te satış ve satış sonrası hizmetlerini yönetecek. Huawei bu lityum bataryaların üretimi için teknik destek, tasarım uzmanlığı, hammadde ve kılavuzluk sağlayacak.

Çin: ABD'nin Gazze'deki askeri operasyonları durdurması için İsrail'e baskı yapmasını istiyoruz Çin: ABD'nin Gazze'deki askeri operasyonları durdurması için İsrail'e baskı yapmasını istiyoruz

Bu anlaşma ve sonrasında gerçekleştirilecek akıllı yüksek kaliteli batarya üretimi, maliyetleri azaltıp işletme verimliliğini ve risk sonrası toparlanmayı iyileştirerek telekom sektörüne büyük oranda yardımcı olacak. Bu ortaklığın Bangladeş'e küresel karbon emisyonlarını düşürme hedefini karşılama konusunda da destek olması bekleniyor. Huawei'in lityum bataryaları, 170'i aşkın ülkede 340'tan fazla operatöre hizmet veriyor. Bu rakamlar, küresel telekom enerji alanının üçte birini teşkil ediyor. Asya Pasifik bölgesinde Huawei'in lityum batarya pazar payının yüzde 35 olduğunu kaydeden Pan, Walton'ın Bangladeş'te son dönemde elektrik, elektronik ve diğer cihazların yanı sıra otomobilde uzmanlaşan uluslararası bir marka olarak öne çıktığını belirtti.

Kaynak: rss