BEİJİNG, 13 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning Avrupa Birliği tarafına ticari anlaşmazlıkları diyalog ve istişare yoluyla uygun şekilde çözmek için Çin'le çalışma çağrısı yaptı. Mao söz konusu açıklamayı Perşembe günkü olağan basın toplantısında İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in Çarşamba günü Çin ziyareti tamamlamadan önce düzenlediği basın toplantısında kullandığı ifadeler hakkında yorumlarının sorulması üzerine yaptı.

Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi

Sanchez basın toplantısında İspanya'nın, AB'nin Çin yapımı elektrikli araçlara uyguladığı gümrük vergileri konusundaki pozisyonunu yeniden gözden geçirdiğini söylemişti. Sadece AB üyelerine değil, aynı zamanda Avrupa Komisyonu'na da konuya ilişkin duruşlarını gözden geçirme çağrısında bulunan Sanchez, Brüksel ve Beijing'in bir ticaret savaşından kaçınmak için uzlaşmaya varması ve çözüm araması gerektiğini vurgulamıştı. "Çin, Başbakan Sanchez'in rasyonel ve nesnel bir düşünce şeklini yansıtan açıklamalarını memnuniyetle karşılamıştır" diyen Mao, elektrikli araç sektörünün gelişmesinin hem Çin hem de AB'nin çıkarına uygun olduğunu belirtti.

Sözcü, "Birlikte çalışarak meydan okumalarla ortaklaşa yüzleşmeliyiz. Bu, şirketlerimizin ve tüketicilerimizin yararına olacak ve Çin, Avrupa ve hatta dünyadaki yeşil dönüşümü hızlandıracaktır" dedi. Çin'in her zaman Dünya Ticaret Örgütü kurallarıyla tutarlı ve iki tarafın da kabul edebileceği çözümleri aktif şekilde arama konusunda büyük bir içtenlik sergilediğini kaydeden Mao, AB tarafının rasyonel ve nesnel seslere daha fazla kulak vermesi, elektrikli araç sektöründe Çin ve AB'nin birbirini tamamlama ve işbirliği potansiyelini tam olarak fark etmesi, esneklik ve samimiyet göstermesi ve ticari anlaşmazlıkları diyalog ve istişare yoluyla layıkıyla çözüme kavuşturmak ve Çin-AB ticaret ilişkilerinin sağlam ve istikrarlı büyümesini teşvik etmek üzere Çin'le çalışması temennisini dile getirdi.

Kaynak: rss