Nepal'de Indra Jatra Festivali eğlenceli etkinliklerle kutlanıyor Nepal'de Indra Jatra Festivali eğlenceli etkinliklerle kutlanıyor

KABİL, 17 Mart (Xinhua) -- Afganistan'ın başkenti Kabil'de Çarşamba günü düzenlenen teslim törenine Çin'in Kabil Büyükelçisi Wang Yu ve Afgan Kızılay Derneği Genel Sekreteri Mawlawi Matiul Haq Khalis katıldı. Büyükelçisi Wang törende yaptığı konuşmada, "Afganistan'a ülkedeki muhtaç insanların geçinmelerini iyileştirmede yardım etmek için, Çin Kızılhaç Derneği bir takım tedbirler aldı. Afganistan'a geçen yılın Aralık ayında bir parti gıda hibe edildikten sonra bugün de bir parti un yardımı daha yapıldı. Bu un yardımından binlerce aile yararlanacak" dedi.

Wang, "Şu anda, koronavirüs pandemisinin etkisiyle uluslararası gıda fiyatları keskin şekilde arttı, ancak Çin Afganistan'a tereddüt etmeden yardım elini uzattı, bu da Çin hükümeti ve halkının Afgan halkına yönelik samimi dostluğunu gösteriyor" dedi. Çin Büyükelçisi, ülkesinin Afganistan'a insani yardım sağlamaya ve ekonomisinin yeniden inşasına yardım etmeye istekli olduğunu vurguladı. Wang ayrıca, "Aynı zamanda, Çin ilgili tarafları Afganistan'ın dondurulan denizaşırı varlıklarını serbest bırakmaya ve hepsini Afgan halkına iade etmeye çağırıyor" dedi.

Khalis ise basına yaptığı açıklamada, "Afganistan'a kısa süre önce ulaşan Çin Kızılhaç Derneği'nin yaptığı yeni hibe, 131 ton un içeriyor. Un 5 bin 250 çuval halinde ambalajlanırken, her çuvalda 25 kilogram un bulunuyor. Hibe edilen un, Kabil ve doğudaki Paktika vilayetindeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak" dedi. "Çin Kızılhaç Derneği'ne yaptığı son hibeden dolayı müteşekkiriz" diyen Khalis, yardımın Afgan halkının acil ihtiyaçlarına çözüm bulması açısından son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI