MOSKOVA, 17 Mart (Xinhua) -- Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Rusya Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri'nden uzmanlar, ABD'nin Ukrayna'nın Harkov kentindeki bir laboratuvarda insanlara yarasalar yoluyla hastalık bulaştırmanın yollarını araştıran gizli bir projeye dair uygulamasının detaylarını ortaya çıkaran orijinal belgeleri inceledi" dedi. Basın toplantısında konuşan Konaşenkov, "Belgelere göre, bu çalışmalar yıllar boyunca sistematik bir temelde ve ABD'li uzmanların doğrudan denetiminde gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Sözcü, Rusya Savunma Bakanlığı'nın laboratuvar çalışanlarından aldığı ve Ukrayna'daki biyolojik laboratuvarlardaki gelişmeleri içeren yeni bir belge paketini de yayınlayacağını söyledi. Rusya, ABD'nin Ukrayna'da finanse ettiği ve çeşitli türlerde tehlikeli virüslerin depolanıp araştırıldığı biyolojik laboratuvarlardan derin kaygı duyduğunu ifade etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Victoria Nuland, geçen hafta ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nin Ukrayna oturumunda "Ukrayna'nın biyolojik araştırma tesislerine sahip olduğunu" itiraf etmişti.

Nuland, "Ukraynalılarla bu araştırma materyallerinden herhangi birinin yaklaşmakta olan Rus güçlerinin eline geçmesini engellemek için birlikte çalışıyoruz" diye konuşmuştu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 11 Mart'ta Facebook hesabından yayınladığı videoda, "Benim topraklarımda kimyasal ya da başka diğer kitlesel imha silahları geliştirilmedi" demişti.

Çin'de düzenlenecek 3. Küresel Dijital Ticaret Fuarı'nda 400'den fazla yeni ürün ve teknoloji tanıtılacak Çin'de düzenlenecek 3. Küresel Dijital Ticaret Fuarı'nda 400'den fazla yeni ürün ve teknoloji tanıtılacak
Editör: İRFAN KARSLI