CISA Başkan Yardımcısı Qu Xiuli, bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, Eylül ayındaki ortalama günlük üretimin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,2'lik düşüşle 2,46 milyon ton olarak gerçekleştiğini söyledi. Qu, ülkenin çelik sektöründeki üretim ile enerji maliyetlerini kontrol etmeyi sürdürmesi nedeniyle üretimdeki bu azalmanın bir zorunluluk olduğunun altını çizdi. Öte yandan, üretimdeki azalma Çin'in önde gelen çelik fabrikalarının karlarını etkilemedi. Bu yılın ilk dokuz ayında, ülkenin büyük demir çelik şirketlerinin karları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 123 arttı.

Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar

Qu, yukarı akış ve aşağı akış şirketlerinin koordineli bir şekilde gelişmesini güçlendirmek için sektörel zincirler ile tedarik zincirlerinin oluşturulmasına yönelik çabaların artırılması çağrısında bulundu. Çin, enerji tüketiminin yoğun olduğu çelik endüstrisinin yeşil dönüşümünün bir parçası olarak 2021'deki ham çelik üretimini bir önceki yıla göre azaltma sözü vermişti.

Editör: İRFAN KARSLI