Bilim ve teknoloji

Çin'in giyilebilir cihaz sevkiyatı ilk çeyrekte artış kaydetti

IDC, ülkedeki giyilebilir cihaz üreticilerinin bu dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42,6 oranında artışla toplam 27,29 milyon adet cihazın sevkiyatını gerçekleştird...

Abone Ol

IDC, ülkedeki giyilebilir cihaz üreticilerinin bu dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42,6 oranında artışla toplam 27,29 milyon adet cihazın sevkiyatını gerçekleştirdiğini belirtti. Rapora göre, bir yıl öncesine kıyasla, üçüncü parti uygulamaları desteklemeyen giyilebilir cihazların sevkiyatı yüzde 42,3 artarak 23,3 milyon adede ulaşırken, akıllı giyilebilir cihazların sevkiyatı ise Ocak-Mart döneminde yüzde 44,3 sıçrama gösterdi.

Sevkiyat konusunda ilk üçe yerleşen satıcılar Huawei, Xiaomi ve Apple olurken, Huawei toplam sevkiyatın yüzde 22,9'unu gerçekleştirdi. Bununla birlikte IDC, akıllı bileklik sevkiyatının 2019'un dördüncü çeyreğinden bu yana art arda altıncı çeyrekte de düşüş gösterdiğini belirtti. Veriler Çin'in akıllı bileklik sevkiyatının bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21 azaldığını gösterdi. Böylece 2021'nin ilk çeyreği, üst üste ikinci kez yüzde 20'nin üzerinde daralma kaydedilen çeyrek oldu.