Sağlık

Çin'in Gansu eyaleti günlük Kovid-19 tıbbi atıklarıyla etkili bir şekilde başa çıkıyor

Pazartesi günü itibarıyla eyalette, yeni vakaların ortaya çıkmaya başladığı 18 Ekim'den beri toplamda 51 teyitli Kovid-19 vakası bidirildi. Eyalet merkezi Lanzhou, son salgını...

Abone Ol

Pazartesi günü itibarıyla eyalette, yeni vakaların ortaya çıkmaya başladığı 18 Ekim'den beri toplamda 51 teyitli Kovid-19 vakası bidirildi. Eyalet merkezi Lanzhou, son salgını kontrol altına alabilmek için üçüncü tur kitlesel nükleik asit testi uygulamasına başladı. 19 Ekim'den beri, Lanzhou'daki tıbbi atıkların taşınması ve bertarafından sorumlu olan, eyaletin tehlikeli atık imha merkezi, 466 bin tondan fazla Kovid-19 tıbbi atığı dahil olmak üzere yaklaşık 1,71 milyon ton tıbbi atığı topladı ve imha etti.

Merkezin yöneticisi He Quanming, "Tıbbi atıkları sağlık kurumları, nükleik asit test alanları, merkezi karantina alanları ve karantina altındaki yerleşimler gibi yerlerden topluyoruz. Hastalıkların önlenmesi ve kontrolü için toplam 20 araç tahsis edildi, 200 bin tıbbi atık paketleme torbası ve 8 bin dönüşüm kutusu ivedilikle satın alındı" dedi.

He, toplanan atıkların dezenfekte edildikten sonra yakıldığını, bertaraf işlemi sırasında personelin tehlikeli maddelere karşı koruyucu elbise giydiğini, koruyucu gözlük taktığını ve günlük olarak rutin nükleik asit testi yaptırdığını sözlerine ekledi.

Eyalet ekoloji ve çevre bürosuna göre, tıbbi atık toplama ve bertaraf birimleri, Gansu'da şehir seviyesindeki 14 lokasyona dağılmış durumda ve günlük 100 tondan fazla tıbbi atık işleme kapasitesine sahip. Ayrıca büro, eyaletin kanalizasyon arıtma tesislerinin sorunsuz çalıştığını ve tıbbi kanalizasyonun kentsel kanalizasyon toplama şebekesine bırakılmadan evvel dezenfekte edildiğini kaydetti.