Çin'de kazılan antik mezarlar 2000 yıl öncesine dair önemli veriler sağladı Çin'de kazılan antik mezarlar 2000 yıl öncesine dair önemli veriler sağladı

Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Yuanmingyuan, diğer adıyla Eski Yazlık Saray, gün yüzüne çıkarılan hasar görmüş kültürel tarihi eserlerin onarımına yönelik bir restorasyon projesinin üçüncü safhasına başladı. Eski Yazlık Saray, 1860 yılında İngiltere-Fransa müttefik birliklerinin istilası sırasında yağmalanmış ve yerle bir edilmişti.

Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Yuanmingyuan'ın idari ofisi bünyesinde kurulan arkeoloji çalışma istasyonunda, ekip üyeleri, kırılmış bir porseleni onarıyor, 24 Aralık 2020. (Fotoğraf: Luo Xiaoguang/Xinhua)
Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Yuanmingyuan'ın idari ofisi bünyesinde kurulan arkeoloji çalışma istasyonunda, bir ekip üyesi, gün yüzüne çıkarılan porselen parçalarını yeniden birleştiriyor, 24 Aralık 2020. (Fotoğraf: Luo Xiaoguang/Xinhua)
Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Yuanmingyuan'ın idari ofisi bünyesinde kurulan arkeoloji çalışma istasyonunda, bir ekip üyesi, sırlı bir bina parçasını onarmak için yerleştiriyor, 24 Aralık 2020. (Fotoğraf: Luo Xiaoguang/Xinhua)
Bir ekip üyesi, Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Yuanmingyuan'ın idari ofisi bünyesinde kurulan arkeoloji çalışma istasyonunda, onarımı yapılan bir porselen esere boya tabancasıyla renkli sır sürüyor, 24 Aralık 2020. (Fotoğraf: Luo Xiaoguang/Xinhua)
Kültürel tarihi eserler restorasyonu uzmanı Wang Mian, Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Yuanmingyuan'ın yönetim ofisi bünyesinde kurulan arkeoloji çalışma istasyonunda onarımı yapılmış bir sırlı bina parçasını gösteriyor, 24 Aralık 2020. (Fotoğraf: Luo Xiaoguang/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI