Önde gelen bir yarı iletken ürünler pazar araştırma şirketi olan IC Insights'ın verileri, Çin'in devre pazarının 2019'da kaydedilen 131,3 milyar dolara göre, yüzde 9 büyüdüğünü gösteriyor. Raporda, ülkenin, elektronik bir sisteme yerleştirilmiş entegre devre ürünlerinin yüzde 60'ını ihraç ettiği belirtildi.

IC Insights'a göre, lojik entegre devre satışları, yüzde 26'lık bir payla entegre devre pazarının en büyük bölümünü oluştururken,  çeşitli bilgi işlem sistemlerinin satışlarındaki artış ve akıllı telefonların dünya çapındaki güçlü satışlarıyla desteklenen mikroişlemciler, ikinci en büyük entegre devre ürün segmentini oluşturdu.

Çin'in lojik entegre devre pazarının 2025 yılına kadar ülkedeki en büyük entegre devre ürün segmenti olarak kalması ve tahmin döneminde yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 10,5 olması bekleniyor.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Editör: İRFAN KARSLI