Bilim ve teknoloji

Çin'in en yüksek hava durumu radar istasyonu Qinghai'de faaliyet vermeye başladı

Qinghai Meteoroloji Dairesi'nin verdiği bilgiye göre, Çin'dekilerin en yükseği olan hava durumu radar istasyonu, Sanjiangyuan bölgesinin hinterlandında yer alıyor. Sanjiangyua...

Abone Ol

Qinghai Meteoroloji Dairesi'nin verdiği bilgiye göre, Çin'dekilerin en yükseği olan hava durumu radar istasyonu, Sanjiangyuan bölgesinin hinterlandında yer alıyor. Sanjiangyuan bölgesi, Çin'in en uzun nehri olan Yangtze Nehri, ikinci en uzun Sarı Nehir ve Çin'deki taşkınların ardından Mekong olarak da bilinen Lancang Nehri'nin kaynak sularına ev sahipliği yapıyor.

Rakımı 4.672,97 metre olan istasyon, Yushu Batang Havalimanı'nın kuzeyinde ve Yushu şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan bir dağın tepesinde konumlanıyor. Qinghai Meteoroloji Dairesi'nden yetkililer, hava durumu radar istasyonunun iki aylık kurulum ve test sürecinin ardından teknik gereklilikleri karşıladığını söyledi.

Radar istasyonu, Sanjiangyuan bölgesinin yüksek rakımlı yerlerine dair meteorolojik veri eksikliklerini tamamlıyor. Yetkililer, istasyonun hayvan yetiştiriciliği ve üreticiliği, ekolojik çevre koruması, afetlere yönelik hava durumu tahmini ve erken uyarı ile bölgedeki havacılık meteoroloji hizmetleri için hava durumu gözlem imkanı sağlayacağını kaydetti.