Bilim ve teknoloji

Çin'in en uzun sürücüsüz otobüs güzergahı Suzhou'da

CB Insights'ın Çin'deki kolu, China Mobile ve Beijing merkezli bir teknoloji firması, son günlerde Çin'in 5G teknolojilerini kullanan ilk insansız otobüs güzergahına dair orta...

Abone Ol

CB Insights'ın Çin'deki kolu, China Mobile ve Beijing merkezli bir teknoloji firması, son günlerde Çin'in 5G teknolojilerini kullanan ilk insansız otobüs güzergahına dair ortak bir faaliyet raporu yayınladı. Çin, Ekim 2020'de 5G ağını kullanan ilk sürücüsüz otobüs güzergahının faaliyetini başlatmış ve bu hizmeti kentteki abonmanların kullanımına ücretsiz olarak açmıştı.

An itibarıyla, Suzhou'da dört farklı sürücüsüz otobüs güzergahı bulunuyor. Rapora göre, kentin ilk insansız otobüs hattında 15 bin kilometreden fazla yolculuk yapıldı ve günlük ortalama 116 yolcuyla toplamda 11 binden fazla kişiye hizmet verildi.

İnsansız otobüsler, halihazırda Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Finlandiya ve Almanya olmak üzere dört ülkede umumi yollarda faaliyet gösteriyor. Buna benzer otobüs hatlarının toplam uzunluğunun 54,6 kilometreye ulaştığı Çin, dünyanın en uzun insansız otobüs güzergahına sahip. Rapora göre, Çin'in 2022 yılına kadar sürücüsüz otobüs seferlerinin sayısını 60'ın üzerine çıkarması ve bu güzergahlarının toplam uzunluğunun da 300 kilometreyi aşması bekleniyor.