Bilim ve teknoloji

Çin'in en önemli yüksek teknoloji fuarı  Shenzhen'de açılacak!

Çin'in güneyindeki teknoloji merkezi Shenzhen'de düzenlenecek 22. Çin Yüksek Teknoloji Fuarı'nın (CHTF) organizatörleri, bu yılki fuara 50'den fazla ülkeden ve uluslararası ku...

Abone Ol

Çin'in güneyindeki teknoloji merkezi Shenzhen'de düzenlenecek 22. Çin Yüksek Teknoloji Fuarı'nın (CHTF) organizatörleri, bu yılki fuara 50'den fazla ülkeden ve uluslararası kuruluştan ticaret insanları ve yatırımcıların Çarşamba'dan Pazar'a kadar kadar çevrimiçi ve çevrimdışı olarak katılacağını açıkladı.

Toplamda 140 bin metrekareyi aşan sergi alanına sahip bu yılki CHTF, "Geleceği Teknolojiyle Dönüştürmek ve Kalkınmayı Yenilikle Yönetmek" temasıyla, 3 bin 300'den fazla yerli ve yabancı katılımcının ilgisini çekti.

Organizatörlerin düzenlediği basın toplantısında, fuarda yaklaşık 10 bin projenin sergileneceği ve 140'ın üzerinde etkinlik yapılacağı belirtildi.

Fuarda 2020'de teknoloji sektöründe gelişme eğilimi gösteren beş alan yer alacak: yaşamın her alanında yaygın biçimde yapay zekanın uygulanması, Kovid-19 salgını yüzünden teknoloji etkin noktalarının yapısı üzerinde oluşan beklenmedik darbe, 5G reklam sektörünün giderek büyümesi, yüksek hassasiyetli teknoloji ve akıllı şehirler.

Shenzhen Belediye Başkan Yardımcısı Ai Xuefeng, endüstri, bilim-teknoloji ile sermayenin entegrasyonunu ve gelişimini teşvik etmeyi amaçlayan fuarın, bilim- teknoloji inovasyonunu geliştirmede ve ekonomik kalkınmayı yönlendirmede aktif bir rol oynayacağını sözlerine ekledi.