Bilim ve teknoloji

Çin'in en kuzeyindeki enerji istasyonunun iki çalışanı

Çin'in en kuzeyinde bulunan Mohe şehrindeki Beiji köyü, 2007 yılından önce enerji kaynağı olarak sadece küçük dizel jeneratörlere sahipti. Daha sonra Çin Devlet Şebeke Kurumu'...

Abone Ol

Çin'in en kuzeyinde bulunan Mohe şehrindeki Beiji köyü, 2007 yılından önce enerji kaynağı olarak sadece küçük dizel jeneratörlere sahipti. Daha sonra Çin Devlet Şebeke Kurumu'na bağlanan Beiji köyünde, Çin'in en kuzeyindeki enerji istasyonu olan Beiji Enerji İstasyonu kuruldu. İstasyonun biri Müdür Lyu Jiansheng ve diğeri sayaç okuyucusu Wang Shaoting olmak üzere iki çalışanı var.

Lyu Jiansheng (sağda) ve Wang Shaoting, Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Mohe şehrinde bulunan Beiji köyü yakınlarındaki ormanda elektrik hattı için devriye yapıyor, 12 Ocak 2021. (Fotoğraf: Xie Jianfei/Xinhua

Bu iki kişi, elektrik iletiminde 20 kilometreden uzun hava hatlarından ve çevresinde 70 kilometrelik toprağa gömülü hatlardan sorumlu. Köydeki sıcaklık sıklıkla eksi 40 derecenin altına düşse de zorlu hava koşullarında arada bir hat boyunca devriye gezmek zorunda kalıyorlar.

Lyu Jiansheng (öndeki) ve Wang Shaoting, Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Mohe şehrinde bulunan Beiji köyü yakınlarındaki ormanda elektrik hattı için devriye yapıyor, 12 Ocak 2021. (Fotoğraf: Xie Jianfei/Xinhua)

2020 yılında, enerji istasyonundaki çok işlevli sergi salonu ve kantin yenilendi, mutfak gereçleri satın alındı ve banyo inşa edildi. Lyu Jiansheng, "Artık çalışma ve yaşam koşulları gittikçe daha iyi hale geliyor. Bu işle gurur duyuyoruz. Köydeki normal elektrik arzını sağlamak bizim görevimiz ve misyonumuz" dedi.

Wang Shaoting, Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Mohe şehrinde bulunan Beiji köyündeki Beiji Enerji İstasyonu'nda çok işlevli sergi salonundaki ekranı ayarlıyor, 12 Ocak 2021. (Fotoğraf: Xie Jianfei/Xinhua)
Lyu Jiansheng (üstteki) ve Wang Shaoting, Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Mohe şehrinde bulunan Beiji köyü yakınlarındaki ormanda elektrik hattı için devriye yapıyor, 12 Ocak 2021. (Fotoğraf: Xie Jianfei/Xinhua)
Lyu Jiansheng (sağda) ve Wang Shaoting, Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Mohe şehrinde bulunan Beiji köyündeki Beiji Enerji İstasyonu'ndaki ofiste çalışıyor, 12 Ocak 2021. (Fotoğraf: Xie Jianfei/Xinhua)
Wang Shaoting, Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Mohe şehrinde bulunan Beiji köyündeki Beiji Enerji İstasyonu'nda çok işlevli sergi salonundaki ekranı ayarlıyor, 12 Ocak 2021. (Fotoğraf: Xie Jianfei/Xinhua)