Perşembe günü hayata geçirilen projenin 10 milyar yuan yatırım çekmesi bekleniyor. SAIC Motor firmasından bir kaynağın aktardığına göre, bu yeni projede "kullanıcılar ve işletmeler arasındaki sınırları kaldırmayı" amaçlayan yepyeni bir işletim modeline, teknolojik yeniliklere ve uygulamalara odaklanılacak.

Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

Pudong Yeni Bölgesi, yapay zeka ve bilgisayar çipleri gibi temel teknoloji kaynaklarını birinci sınıf yüksek teknolojili endüstri işbirliği kompleksi olan Zhangjiang High-tech Park'a getirirken, Alibaba yeni markayı güçlendirmek için "büyük veri" ve "bulut bilişim" gibi teknolojileri kullanacak.

Yine SAIC Motor firmasındaki kaynağın aktardığına göre, SAIC Motor'un önemli bir projesi olan Zhiji Motor şimdiden dünya çapındaki bilim ve teknoloji uzmanlarıyla akıllı taşımacılığa odaklanan bir araştırma enstitüsü kurdu.

Çin'de yeni enerji araçlarının (NEV'ler) üretimi ve satışı küresel pazarın neredeyse yarısını oluşturuyor. Çin'de bu yılın Eylül ayında 'NEV'lerin satış hacmi yıl bazında yüzde 67,7 arttı.

Editör: İRFAN KARSLI