Modern devrim mirasına ait tarihi yerleri ziyaret anlamına gelen kızıl turizm, Ejderha Teknesi Festivali sırasında yapılan yurt içi seyahatlerin çoğunda ilk tercih oldu. Platform, bu destinasyonlara yönelik seyahat rezervasyonlarının, aynı festivalin geçen yıl kutlandığı döneme kıyasla yüzde 60 arttığını belirtti.

Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu

Platforma göre Beijing, Nanjing, Yan'an, Jiaxing ve Zunyi, kızıl turizm seyahatlerinde en çok tercih edilen seçenekler oldu. Zaman kısıtlaması nedeniyle turistlerin çoğu tatil boyunca yüksek hızlı trenlerle görece kısa mesafeli seyahatleri tercih etti.

Ortalama seyahat mesafesi 338 km olan tek yönlü bir yolculuk, üç günlük tatil boyunca ortalama olarak iki saat 13 dakika civarında sürüyor. Trip.com Group, Shanghai, Beijing, Hangzhou, Chengdu ve Nanjing'in bu dönemde yüksek hızlı demiryolları ile yapılan seyahatlerde en çok tercih edilen ilk beş destinasyon olduğunu söyledi.

Çevrimiçi seyahat acentesi Tongcheng-eLong'a bağlı bir turizm araştırma enstitüsünün baş araştırmacısı olan Cheng Chaogong, Çinli turistlerin seyahat mesafesinin tatil sırasında önemli ölçüde kısaldığını, derinlemesine keyif tatilleri için kısa mesafeli gezilerin ve kültürel deneyimlerin rağbet gördüğünü söyledi

Editör: İRFAN KARSLI