Malezya'nın Malakka kentinde ilk kez düzenlenen Hanfu Festivali renkli görüntülere sahne oldu Malezya'nın Malakka kentinde ilk kez düzenlenen Hanfu Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Kovid-19 pandemisine yönelik kısıtlama önlemleri yüzünden festivalin coşkulu ejderha teknesi yarışları bu yıl düzenlenemiyor. Öte yandan festival sevinciyle hareketlenen kentler ve caddeler, Zongzi'nin kokusuyla doldu.

Singapur'un Kallang Havzası'nda geleneksel Ejderha Teknesi Festivali sırasında düzenlenen ejderha teknesi yarışlarına katılamayan ve Kovid-19 kısıtlama önlemleri nedeniyle yüzen bir platform üzerindeki rıhtıma bağlı kalan boş ejderha tekneleri görülüyor, 14 Haziran 2021. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua)
Singapur'un Kallang Havzası'nda geleneksel Ejderha Teknesi Festivali sırasında düzenlenen ejderha teknesi yarışlarına katılamayan ve Kovid-19 kısıtlama önlemleri yüzünden yüzen bir platform üzerindeki rıhtıma bağlı kalan boş ejderha tekneleri görülüyor, 14 Haziran 2021. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua)
Myanmar'ın Yangon kentinde bir caddede satılan tatlı aromalı Zongzi, 13 Haziran 2021. (Fotoğraf: Zhang Dongqiang/Xinhua)
Myanmar'ın Yangon kentindeki dükkanında satmak için Zongzi hazırlayan bir satıcı, 13 Haziran 2021. (Fotoğraf: Zhang Dongqiang/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI