Sağlık

Çin'in deneyimleri ve uyguladığı protokoller Delta varyantına karşı etkili

NHC'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu deneyim ve protokollerin etkinliği, Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinde bulunan Nanjing Lukou Uluslararası Havalimanı'nda Temmuz...

Abone Ol

NHC'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu deneyim ve protokollerin etkinliği, Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinde bulunan Nanjing Lukou Uluslararası Havalimanı'nda Temmuz ayında ortaya çıkan Kovid-19 pandemisinin yeniden artmasıyla mücadele sürecinde kanıtlandı. Esasen oldukça bulaşıcı olan Delta varyantının tetiklediği vaka artışı, Çin'de şu ana dek yaşanan en kötü Kovid-19 dalgalarından biri oldu.

NHC, ülkedeki pandemi durumunun hafiflediğini ve ulusal seviyedeki salgın riskinin azaldığını kaydetti. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, mevcut protokolleri iyileştirmek için gözden geçirme ve optimizasyonun gerekli olduğunun da altını çizdi. NHC'nin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Başkan Yardımcısı Wu Liangyou, yurt dışı kaynaklı enfeksiyonlara karşı alınacak tedbirlerin sıkılaştırılacağını ifade etti. Yetkili, sınırlamaların kilit bölgelerde güçlendirileceğini ve acil durum idare kapasitesinin artırılacağını belirtti.