MIIT verileri, bu dönemde söz konusu şirketlerin gelirlerinin bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 26,3 artışla 886,9 milyar yuana (yaklaşık 137,34 milyar ABD doları) yükseldiğini gösterdi. Büyüme oranı ilk altı aya göre yüzde 0,7 puan daha yüksek gerçekleşti. Bu arada karlar, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28 artışla 84,29 milyar yuana yükseldi ve büyüme oranı Ocak-Haziran dönemine göre yüzde 0,6 puan arttı.

Veriler, farklı sektörler arasında çevrimiçi müzik, video, oyun ve haber dahil olmak üzere bilgi hizmetlerinden elde edilen gelirin daha hızlı bir büyüme kaydettiğini gösterdi. Yılın ilk yedi ayında söz konusu sektörlerden elde edilen gelir, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18,3 artışla 494,4 milyar yuana yükseldi. Büyük internet şirketleri, internet ve ilgili hizmetlere odaklanan ve yıllık geliri en az 5 milyon yuan olan şirketleri ifade ediyor.

Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor

Editör: İRFAN KARSLI